Strategisch laagland

Document

Algemene gegevens

Informatietype RCE
digitale afbeelding
kaart
Informatiesoort Document
boek
Titel
Strategisch laagland : digitale atlas Nieuwe Hollandse Waterlinie
Beschrijving

In april 2005 is door het Stimuleringsfonds voor Architectuur en het Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie aan de leerstoel Landschapsarchitectuur van de Technische Universiteit Delft opdracht verleend voor het realiseren van een digitale atlas van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
Voor de samenstelling, opbouw en productie van de digitale atlas is een projectgroep gevormd onder leiding van landschapsarchitect Clemens Steenbergen. Het cartografisch, landschappelijk en architectonisch onderzoek en tekenwerk is uitgevoerd onder leiding van architect Johan van der Zwart.
Het resultaat is een digitale atlas met een schat aan informatie. De overzichtskaarten tonen de samenhang van de linie als strategisch-landschappelijk bouwwerk. De 1:25.000 kaarten laten de topografische opbouw van dit bouwwerk zien in lagen en onderdelen. De meer gedetailleerde kaarten van de forten etaleren de rijkdom aan historische plekken, bouwvormen en inrichtingselementen.
De atlas beperkt zich tot een zo neutraal en objectief mogelijk kaartbeeld. Dit biedt bestuurders houvast en ontwerpers vrijheid. Een goed vertrekpunt voor het opnieuw op de kaart zetten van dit unieke nationale landschap. (Achterflap)

Trefwoorden (Thema)
geschiedenis, militair
Vervaardigd door
Clemens Steenbergen; Johan van der Zwart
Uitgever
Uitgeverij 010
Jaar van uitgave
2006
Plaats van uitgave
Rotterdam
Pagina's
81 p.
ISBN
9789064506079 9064506078